Thursday, September 23, 2010

TEKANAN

kenapa tekanan mula menyelebungi aku... ya allah.. aku asyik pikir pasal transfer ja ni.. aku sangat2 berharap dapat balik semenanjung.. aku tak tahu nak luahkan camner dah... rasa bunuh diri jer lebih baik.. aku nak balik... tertekan kerja kat sini... bukan aku tak suka... susah nak berkata.. hati ku mula risau... gelisah... murung... semua yang benda buruk la... huhuhu... kenapa aku jadi cam ni ni.... aku tak tahu nak manage cam ner.. mungkin masuk wad tingkat 3 hospital sibu baru dapat transfer kut.. aku geram ngan org jks... cakap senang jer.... suruh perempuan berhenti kerja... dan tinggal di sini.. suruh diorang ngok... nak tak berhenti kerja.. mestilah tak.. dah la zaman sekarang banyak pakai duit.. tak pakai akal pikiran ke... bodoh.. suruh berhenti kerja cam tu... mak bapak kaya tak pe la.. maaf kata2 ni mmg menyakitkan sebab tengah tension... kalau aku dapat balik... aku delete post ni... geram sangat.. tak tahu nak kata apa...... mungkin buat benda yang paling org tak expect aku buat kut... salam...

Tuesday, September 21, 2010

lepas balik dari cuti raya

dugaan dari tuhan.. balik dari bercuti.. jatuh sakit la pulak... demam tak lega lagi nih... selsema pun sama jugak.. actifed, loratadine, cetrizine dah cuba.. dapat kurangkan jer.. malas ambik piriton... kesan kuat mengantuk... sekarang dekat TDM.. banyak benda kena baca.. tapi rasa seronok ngan TDM ni.. cuma kadang2 malas clerkcase tu jer... jumaat ni ada jamuan ramah tamah.. harap berjalan dengan lancar... jadi bendahari dan setiausaha yang kurang cekap... hehehhee.... kepada semua umat islam.. jangan lupa puasa sunat 6 hari dalam bulan syawal... rugi tau jika tak buat.. sebab pahala cam puasa setahun.. dan kita pun ada puasa dalam bulan ramadhan selama sebulan.. kenapa tak dapat buat lak puasa 6 ni kan... jangan jadikan alasan... tema kementerian kesihatan sekarang... skrg kena follow-up surat transfer.. huhuhu... susahnyer... jap gi aku cuba try tepon lagi... ok... setakat masa ni dulu... assalamualaikum.... dari wanmus86....

Saturday, September 4, 2010

selamat hari raya

selamat hari raya aidilfitri diucapkan kepada semua.. alhamdulillah .. akhirnya cuti panjang juga akhirnya... more than 2 weeks... beberapa hari lagi raya.... baju raya pun dah beli... warna hijau muda... kasut baru... duit raya pun tak guna lagi.. aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA KEPADA MAK DAN AYAH, ABG, KAKAK DAN ADIK (OPSS ADIK TAK DE)SEMUA KAWAN2... MEMOHON MAAF JIKA TERDAPAT KESALAHAN DIRI INI.. SEMOGA KITA SAMA MAAF MEMAAFKAN SESAMA INSAN K. kepada PRP yang tak dapat balik raya... selamat bekerja.. hahahaha.... kepada sareh yang bekerja di satelit... jemput2 la alien tu datang umah... nanti kasi duit raya k... setakat ni jer dulu... salam

Wednesday, August 25, 2010

balik.. balik

beberapa hari lagi balik semenanjung... raya... 3hb hingga 19hb... hari ni aku rasa agak tertekan sikit... solat terawikh dah habis 8 pun aku tak rasa.. nasib baik kawan aku tegur.... aku rasa marah sangat dalam diri aku.. kenapa la diorang buang aku... aku harap2 sangat dpt balik semenanjung.. aku rasa another choice that may be happen adalah aku letak jawatan... habis cita .. aku akan tepon uitm... untuk pemohonan ijazah sarajana... mungkin dlm bidang lain kut... puas hati aku... diorang ckp senang... perlu kerja kat sarawak lagi.. try diorang kerja dekat smenanjung..camner perasaan diorang.. paham ler perassan.. aku ni anak bongsu.. bukan nya aku stay kl. aku ni asal kedah... tempat aku tu mmg sangat perlukan farmasi.. knp hantar aku kat sini... dah la aku skrg sorang melayu prp... ingat senang ke.. pelbagai tekanan kat sini.. aku cuba tempuhi.. aku dah kata kat diri aku.. kalau aku masih stay dekat sini... jangan harap aku nak bagi komitment yang bagus.. pergi kerja lambat... byk lepak.. jgn harap aku nak beri yg terbaik... insyallah.. aku dpt balik... aku cuba beri komitment even byk patient... susah nak belajar kat sini... jangan samapai aku kata2 kesat.. ah.. keputusan dah nak buat.. aku harap sangat dpt balik.. letak jer kat semenanjung kat mana pun aku akan pergi... pahang ke mana ke.. aku pergi... 'aku mungkin letak jawatan sebangai ahli farmasi' .. ingat aku ni kerek sangat nak jadi pegawai... aku ni bukan kisah pasal duit.. even kerja kat semenanjung kurang satu ribu pun aku sanggup la.. aku bukan mata duit.... ingat aku ni kerja sangat harta... aku pikir.. biler kita mati... pergi cam tu jer.. mana ada hantar bawa masuk kubur... aku dah buat apa yang perlu aku buat... YA ALLAH YA TUHANKU tolonglah aku untuk ditransfer atau kerja di semenanjung hujung tahun ni jugak..... aku tahu apa tanggungjawab aku... tenangkan hatiku.. bukakan hati mereka agar aku dpt transfer... huhuhuhu

Thursday, August 19, 2010

Bulan puasa

sekarang bulan puasa... first time.. kerja dalam bulan puasa.... macam ragam yang terjadi.. hmmmm... rasa tak puasa hati dengan department aku.. aku rasa diorang semua patut puasa mcamana aku puasa.. baru diorang tahu camana keadaan aku... ingat aku ni pemalas ker... sorry sikit la.... kirim salam banyak... sekrang aku attach dekat chemo... aku rasa aku perlu banyak belajar ubat2 chemo, regimen dan lain2... bukan kat kaunter jer... macam tak perlu attach kat chemo jer... rugi jer rasa attach dekat hospital sibu.,.. banyak kekurangan ... huhuhu... aku nak belajar lebih banyak lagi tentang chemotherapy dan parenteral nutrition.. kenapa nasib aku attach dekat sini... banyak ilmu yang aku kekurangan.. dah la susah nak berkongsi ilmu dekat sini.. sorang2 prp dekat sini... banyak aku rigu.. hope so dapat balik semenanjung.. aku nak belajar banyak benda.. aku nak jadi sorang farmasi yang bagus.. bukan yang kurang ilmu pengetahuan.... susah benar aku hadapi sorang2 .. mungkin dah rezeki aku cam ni.. mungkin lebih ni ada peluang yang lebih cerah lagi biler balik semenanjung... aminnnnnnnnnnnn.........

Saturday, August 7, 2010

Limbang n Brunei


semalam aku pergi brunei.... wah.. bestnyer... frist time aku pergi luar negara.. hahaha.. pergi kampung air.. muzium brunei n masjid disalut emas.. pergi brunei ni.. terpaksa tukar duit.. tukar rm100 dapat ler dalam S42 ringgit jer... huhu.. tapi biler la chocolate n keropok kat brunei.. macam kat sini tak de .. hahaha... time ni aku kat limbang... flight pkl 5pm... bye2 limbang.. aku tak nak dtg lagi..hehehe... boring dtg sini.. nasib baik pergi brunei... boleh jalan2.. berbaloi buat pasport antarabangasa rm300...

Tuesday, July 20, 2010

Transfer

aku dah dapat borang transfer.. huhuhu.. nak minta mana ni... aku tak nak stay sarawak... nak minta balik.. ya Allah tolonglah tunjuk petunjukmu pada ku.... dalam hati berbelah bagi .. biasalah diriku ini jenis tak tetap pendirian...